DOELSTELLING

PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR IEDER KIND

Wij willen kinderen graag ruimte bieden en dat in de brede zin van het woord. Kinderopvang met persoonlijke aandacht voor ieder kind in een gezellige, huiselijke en ruime omgeving. Wij vinden het heel belangrijk dat dit op professionele wijze gebeurt. Ieder kind is uniek en heeft ruimte nodig om zich op zijn eigen tempo te kunnen ontwikkelen. Wij zijn er van overtuigd dat kinderen zich het beste kunnen ontwikkelen als ze zich veilig voelen op een plek waar ruimte en spelen natuurlijk zijn. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel.

 

Positieve invloed van dieren

We hebben geiten, kippen en konijn. Dieren beïnvloeden de sociale ontwikkeling van kinderen; zij bieden gespreksstof en kinderen zoeken sneller toenadering als er een dier bij betrokken is, omdat een dier niet oordeelt. Ondanks de angst voor allergieën heeft fysiek contact met dieren een positieve invloed. Het aaien van een dier werkt rustgevend en kan zelfs de hartslag en bloeddruk verlagen. Bij het aaien komt oxytocine vrij, dat zorgt voor een mogelijkheid tot binding. Kinderen worden weerbaarder door de omgang met dieren.

 

Aansluiten op de behoefte van kinderen

Elk kind wordt geboren met zijn eigen talenten, is van nature nieuwsgierig en gaat op ontdekkingsreis. Wanneer uw kind zich goed voelt en vertrouwen heeft gevonden, durft hij/zij er zelfstandig op uit te trekken en de wereld om zich heen te ontdekken. Dit gaat op het tempo wat uw kind aangeeft. Wij zullen de ontwikkeling en belevingswereld van uw kind volgen en hierop aansluiten door het aanbieden van ervaringen die bij uw kind past. Onze pedagogische medewerkers stimuleren en versterken de gezonde en evenwichtige ontwikkeling van uw kind vanuit een duidelijke pedagogische visie. Dit pedagogische beleidsplan dient als leidraad voor het pedagogisch handelen van alle medewerkers van kinderopvang Natuur-luck.