top of page

BUITEN

“slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”

Natuur-luck foto website (17).jpg
Natuur-luck foto website (36).jpg

Stampen in de plassen, soep maken van modder, klimmen, rennen, lawaai maken, vies worden, zandkastelen bouwen, fietsen en nog zoveel meer.

Bij Natuur-luck spelen we iedere dag buiten. Buiten spelen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de kinderen, ook is het één van de belangrijkste vormen van bewegen. Kinderen die veel buitenspelen zijn over het algemeen vaak actiever.

 

Bij Natuur-luck hebben we genoeg overkleding voor alle kinderen zodat iedereen lekker mee naar buiten kan zonder te koud of te nat te worden.

 

De Natuur

Wij laten kinderen kennis maken met de Natuur. Buiten ervaren kinderen de ruimte, planten, dieren, het weer, het licht, het geluid en de grond veel beter dan binnen. Daarnaast vinden kinderen buiten overal mooie dingen om te verzamelen, te bekijken en mee te spelen. Ze zien vogels in de lucht, een blaadje met een bijzondere vorm, een spinnenweb in de heg of een klein kriebelbeestje aan de voet van een boomstam. Zo levert elk seizoen nieuwe ervaringen op en leren kinderen steeds meer.

 

Betere motoriek

Vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen, willen ze overal op klimmen en klauteren. En als ze ouder worden dan is er niets spannender dan hutten bouwen en met vriendjes buiten verstoppertje spelen. Dit zijn allemaal handelingen die goed zijn voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Op deze manier ontwikkelen ze lichamelijke behendigheid en spieren. Daarnaast trainen ze spelenderwijs hun coördinatie, evenwicht, reactie- en uithoudingsvermogen, waardoor de kans op ongevallen kleiner wordt.

Verhoogde weerstand

Als kinderen buiten spelen, maken ze door het zonlicht meer vitamine D aan. Kinderen tot vier jaar hebben extra vitamine D nodig voor hun weerstand, sterke botten en een goed gebit. Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen minder last van verkoudheid hebben als ze buitenspelen.

 

Meer zelfvertrouwen

Op de rand van de zandbak balanceren, klimmen over boomstronken. Buiten zijn er veel meer uitdagingen dan binnen. In een omgeving waar van alles gebeurt, ondernemen kinderen zelf dingen en verleggen ze hun grenzen. Als ze voor het eerst van de glijbaan af gaan of over een boomstam balanceren, geeft dat een gevoel van overwinning. Zo’n ervaring geeft zelfvertrouwen. Hierdoor voelen kinderen zich zekerder.

bottom of page